Dostal si výpoveď? Bolo by dobré klubu odpovedať! (Návod ako na to)

Dostal si výpoveď? Bolo by dobré klubu odpovedať! (Návod ako na to)

Množstvo hráčov sa na nás v posledných dňoch obrátilo kvôli tomu, že kluby dali hráčom oznámenie o jednostrannom ukončení zmluvy. V tejto súvislosti sme dostali množstvo otázok. Z našej komunikácie sa dajú urobiť nasledovné závery:

1.) SIHPA odporúča všetkým hráčom, aby sa snažili dohodnúť s klubom na určitom plnení a nájsť kompromis. Všetci si uvedomujeme, že aktuálne sú vo veľmi zložitej situácii nie len hráči, ale aj kluby, ktoré sa snažia spraviť všetko preto, aby zabezpečili existenciu klubov do budúcej sezóny. Preto ako najlepšie riešenie vidíme primeraný prístup hráčov, komunikáciu s vedením klubov a uzavretie dohody s klubmi tak, že hráči nebudú požadovať plnenie v plnej výške a kluby nájdu spôsob ako im zaplatiť viac, ako len do termínu výpovede.

2.) V prípade, že klub ti doručil výpoveď a nevieš sa s klubom diplomatickou cestou dohodnúť, je namieste aby si na túto jednostrannú výpoveď reagoval. K tomuto riešeniu pristúpia najmä tí hráči, ktorí si nevyhnutne potrebujú ochrániť svoje príjmy. Ak si jedným z nich, nebudeš prihliadať na problémy klubu a potrebuješ peniaze pre zabezpečenie svojho živobytia, alebo svojej rodiny, je potrebné aby si na výpoveď reagoval a klubu doručil (doporučene poštou, aby si mal potvrdenie o doručení odpovede klubu, ktoré si uschovaj), pretože len takto budeš mať šancu nejaké peniaze dostať. SIHPA na tieto účely pre teba vypracovala vzor odpovede, ktorý môžeš za týmto účelom poslať klubu. Tento vzor si môžeš STIAHNUŤ TU. Nezabudni, že do tohto vzoru treba dopísať všetky svoje údaje a skontrolovať, či články tvojej zmluvy súhlasia s označeniami článkov vo vzore, ktorý sme pre teba vypracovali.

V prípade, ak si nebudeš istý ako na to, zašli nám sken tvojej zmluvy na sihpa2016@gmail.com a s vypracovaním odpovede ti pomôžeme.

Zároveň ťa chceme ubezpečiť, že SIHPA robí všetko preto, aby sme našli zdroje, z ktorých by sme ti aspoň nejakým spôsobom vedeli pomôcť. So žiadosťou o vytvorenie Fondu solidarity sme kontaktovali Slovenský olympijský a športový výbor, SZĽH a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu prostredníctvom štátneho tajomníka pre šport.

Slovenský olympijský a športový výbor promptne reagoval a na základe našej komunikácie prisľúbil pomoc vo výške okolo stotisíc eur pre športovcov a zároveň vyzval aj SZĽH, aby do tohto fondu takisto prispel. Napriek tomu, že členom Výkonného výboru SZĽH sme poslali súbor opatrení na pomoc hráčom, do dnešného dňa sme zo strany SZĽH zatiaľ nedostali oficiálne žiadnu odpoveď. Vzhľadom na to, že SZĽH musí sledovať aj opatrenia vlády SR, sme trpezliví a veríme, že čoskoro príde k posunu aj zo strany zväzu. SZĽH zatiaľ neprerozdelil zisk z MS 2019 a taktiež za posledný rok má podľa dostupných informácií zatiaľ najvyšší rozpočet s akým kedy pracoval, preto veríme, že solidarita s hokejistami je v tomto období primeranou požiadavkou. Zároveň  dodávame, že SZĽH má na stole žiadosť od klubov, ktoré navrhujú, aby im SZĽH pomohol čiastkou 80.000 EUR pre každý klub. Tejto iniciatíve klubov rozumieme a podporujeme ju, je ale otázne, či tieto peniaze budú určené aj pre hráčov, pretože ak by kluby aj dostali od SZĽH nejaké peniaze, tak ich hráčom pravdepodobne nebudú môcť rozdeliť, pretože kluby s hráčmi ukončili zmluvy a teda nemajú ako hráčom tieto peniaze vyplatiť. Práve preto sa Fond solidarity, ktorý sme navrhli vytvoriť, javí ako ideálny prostriedok na pomoc hráčom.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.