Ministerstvo školstva – hokejisti sú zamestnanci!

Ministerstvo školstva – hokejisti sú zamestnanci!

Jednou z tém, ktoré dlhodobo v hokeji rezonujú, sú hráčske zmluvy. Potom, ako SZĽH konečne verejne prisľúbil, že tento rok pristúpi k zmene hráčskych zmlúv, hráčska asociácia si ďalej plní svoje povinnosti a ako jediný subjekt v slovenskom hokeji si vyžiadal aj stanoviska relevantných orgánov, ktoré sú oprávnené sa vyjadriť k tomu, či sú hokejisti zamestnanci, alebo či majú na výber a môžu uzatvárať aj SZČO zmluvy.

Po stanovisku Finančného riaditeľstva SR, sme priniesli aj jednoznačné stanovisko Inšpektorátu práce z ktorých vyplýva, že hokejisti sú zamestnanci, pretože ich športová činnosť spĺňa znaky závislej práce a ich príjem patrí medzi príjmy zo závislej činnosti.

Teraz SIHPA získala aj oficiálne stanovisko Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu, v ktorom sa uvádza, že ak má vzťah klubu a hokejistu znaky závislej práce (čo Inšpektorát práce potvrdil, že má), tak na vzťah klubu a hokejistu „sa musí nahliadať ako na vzťah pracovnoprávny“. Celé znenie stanoviska Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu si môžete PREČÍTAŤ TU.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.