Hokej nám chutí (4. diel)

Hokej nám chutí (4. diel)

Vo štvrtom dieli relácie Hokej nám chutí si pripravíme chutné a zdravé raňajky pre športovcov.

Raňajky s Braňom Mezeiom, Tomášom Slovákom a Radkom Deylom

Vajcia Benedikt so avokádovou salsou

Suroviny

  • 3 ks vajcia
  • 3 ks K-Classic knackenbrott
  • 100 g hliva
  • 1 ks avokádo
  • 100 g K-Claasic Lactose Free biely jogurt
  • 10 ml olivový olej
  • 60 g údený losos
  • 10 g maslo
  • 10 ml ocot

Nutričná hodnota

  • 225 kcal
  • 57 kcal
  • 37 kcal
  • 124 kcal
  • 66 kcal
  • 82 kcal
  • 67 kcal
  • 75 kcal
  • 10 kcal
  • SPOLU: 740 kcal

Postup prípravy

Do vriacej vody pridáme ocot, do misky rozbijeme vajíčko a opatrne ho vložíme do vriacej octovej vody. Postupne pridáme všetky vajcia a varíme 3 až 4 minúty. Vajcia opatrne vyberieme a necháme odkapať.

Na panvicu dáme olivový olej, nasekanú hlivu, prípadne iné huby a chvíľu restujeme. Huby ochutíme štipkou soli a zjemníme troškou masla, premiešame a hotové huby dáme bokom.

Avokádo prerežeme na polovicu, zbavíme šupky a kôstky, nasekáme na malé kocky, ktoré dáme do misky. K avokádu pridáme bezlaktózový biely jogurt a soľ, prípadne iné korenie podľa Vášho vkusu a všetko spolu roztlačíme vidličkou, prípadne rozmixujeme.

Následne všetko ukladáme na seba – knackenbrott, hliva, vajcia, losos (dobrovoľné), avokádová salsa, bylinky.

Pozrite si štvrtý diel relácie Hokej nám chutí:

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.