Vo štvrtom dieli relácie Hokej nám chutí si pripravíme chutné a zdravé raňajky pre športovcov.
Raňajky s Braňom Mezeiom, Tomášom Slovákom a Radkom Deylom
Vajcia Benedikt so avokádovou salsou
Suroviny
- 3 ks vajcia
- 3 ks K-Classic knackenbrott
- 100 g hliva
- 1 ks avokádo
- 100 g K-Claasic Lactose Free biely jogurt
- 10 ml olivový olej
- 60 g údený losos
- 10 g maslo
- 10 ml ocot
Nutričná hodnota
- 225 kcal
- 57 kcal
- 37 kcal
- 124 kcal
- 66 kcal
- 82 kcal
- 67 kcal
- 75 kcal
- 10 kcal
- SPOLU: 740 kcal
Postup prípravy
Do vriacej vody pridáme ocot, do misky rozbijeme vajíčko a opatrne ho vložíme do vriacej octovej vody. Postupne pridáme všetky vajcia a varíme 3 až 4 minúty. Vajcia opatrne vyberieme a necháme odkapať.
Na panvicu dáme olivový olej, nasekanú hlivu, prípadne iné huby a chvíľu restujeme. Huby ochutíme štipkou soli a zjemníme troškou masla, premiešame a hotové huby dáme bokom.
Avokádo prerežeme na polovicu, zbavíme šupky a kôstky, nasekáme na malé kocky, ktoré dáme do misky. K avokádu pridáme bezlaktózový biely jogurt a soľ, prípadne iné korenie podľa Vášho vkusu a všetko spolu roztlačíme vidličkou, prípadne rozmixujeme.
Následne všetko ukladáme na seba – knackenbrott, hliva, vajcia, losos (dobrovoľné), avokádová salsa, bylinky.
Pozrite si štvrtý diel relácie Hokej nám chutí: